Tips när ni ska boka bröllopsfotograf

Stort grattis till kärleken och ert stundande bröllop! Ett bröllop planeras ofta under lång tid och många brudpar börjar sin planering inför bröllopsdagen mer än ett år i förväg. Här är några tips för er som letar bröllopsfotograf och några saker som kan vara bra att tänka på när ni ska boka er fotograf.

 • Hitta först och främst en bröllopsfotograf med en stil som ni tycker om. Kika runt på olika hemsidor i sociala medier för att hitta en fotograf vars stil ni vill ha på era bröllopsbilder.
 • Vad erbjuder fotografen för olika bröllopspaket? Hur många bilder levererar fotografen och i vilket format? På vilket sätt får ni använda bilderna? Ingår det några trycksaker eller fotoalbum i bröllopspaketet? Vad är viktigt för er och vad vill ni ha?
 • Hur går bokningen av bröllopsfotograf till? Får ni någon bekräftelse som säkrar ert datum? Har fotografen en backup vid sjukdom?
 • Träffa fotografen innan er bröllopsdag! Boka en lunch, en fika eller ett digitalt möte där ni, tillsammans med fotografen, kikar på er planering för dagen samt era förväntningar och önskemål inför fotograferingen. Det är alltid skönt och väldigt trevligt att ha träffats en gång innan bröllopsdagen.
 • Tänk på att vara ute i god tid när ni bokar er bröllopsfotograf. Många fotografer bokas över ett år i förväg och framförallt lördagar under högsäsong blir snabbt bokade.

Stort lycka till med ert bröllop och njut av såväl er bröllopsplanering som er bröllopsdag!

Och om ni tror att jag är bröllopsfotografen för er är ni varmt välkomna att höra av er till mig! Mer om de bröllopspaket jag erbjuder hittar ni här! Och vill ni se mer av mitt arbete som fotograf tycker jag ni ska följa mig på Instagram och Facebook.

De här bilderna är från Lindas och Johans bröllop i Grisslehamn. Buketten och inbjudningskortet är från Ellen på Concept Stories, hår och smink är gjort av Lina Lannerhjelm och klänningen är från Matildas fest.

bröllopsfotograf norrtälje, bröllopsfotograf stockholm, bröllopsfotografering, bröllop 2022

Några tips inför barnfotograferingen

I samband med att många bokar barnfotografering och familjefotografering får jag också en hel del frågor om mina bästa tips inför fotograferingen. Jag delar här några av de tips jag brukar ge och hoppas de ska vara till hjälp och inspiration.

 • Kom i god tid till fotograferingen. Ha gärna en stund på er innan fotograferingen drar igång för att landa lite i miljön, eventuellt byta kläder, borsta hår och torka ansikten.
 • Känn ingen stress att det ska bli bra bilder. Låt barnen styra! Det tar olika lång tid för olika barn att få förtroende för fotografen och om ni vuxna blir stressade av att barnen eventuellt sätter sig på tvären känner barnen av detta. Det blir alltid ett gäng bra bilder, det tar bara lite olika lång tid att få till dem. Jag är van med barn och har mina knep för att få dem att slappna av.
 • Det är helt okej med mutor! Kanske behöver vi ta en paus under fotograferingen för att fylla på med lite energi, kanske behöver barnen ha en målbild vad som stundar efter fotograferingen och kanske behöver de få veta vad ni ska göra med bilderna t ex glädja mor- och farföräldrar, förstora och sätta upp på väggen eller göra ett vackert fotoalbum.
 • Klä er i någonting ni tycker om och ni känner er bekväma i! Undvik alltför gälla färger och matcha gärna era kläder om ni är flera som ska fotograferas samtidigt. Undvik också mycket mönster och stora tryck på era kläder!
 • Ha roligt! Gör saker tillsammans under fotografering – kittlas, busa, gör grimaser, jaga varandra osv. Det blir en mer avslappnad stund om ni inte tänker på hur ni ser ut eller vad ni gör. Ögonblicksbilder är de vackraste bilderna, tycker jag.

Funderar du på att boka en barnfotografering eller en familjefotografering? Varmt välkommen att höra av dig så berättar jag gärna mer! Här kan du läsa lite mer om mina barn- och familjefotograferingspaket.

Tips för er utomhusvigsel

Att ha en utomhusvigsel tycks 2021 vara mer populärt än någonsin och det gläder förstås mig som älskar utomhusvigslar. Vad ska man då tänka på när man planerar en vigsel utomhus? Här har jag samlat några tips ni kan kika på när ni planerar ert bröllop.

 1. Börja med att fundera över var någonstans ni vill ha er vigsel! Har ni en plats som betyder något speciellt för er? Älskar ni havet, skogen eller er trädgård? Eller vill ni ha vigseln på samma ställe där ni ska ha er bröllopsfest? Berätta för era gäster var någonstans vigseln ska vara så de kan anpassa kläder och skor efter det!
 2. Ska ni dekorera er vigselplats på något sätt? Kanske vill ni ha en blomsterbåge som inramning? Eller vill ni tyg hängande i träden kring i vigselplats? eller är bakgrunden i sig så vacker att det inte behövs någon dekoration?
 3. Ordna gärna med förstärkt ljud till er vigselförrättare eller präst så han eller hon hörs under vigseln.
 4. Ska gästerna stå eller sitta under vigseln? Ska ni ha stolar eller bänkar? Hyr ni dem eller bygger ni själva?
 5. Hur skyddar ni er mot regn, blåst eller alltför stark sol under vigseln? Fina paraplyer hjälper mot både regn och sol och är dessutom fint på bild.

Stort lycka till med er bröllopsplanering och varmt välkomna att höra av er om ni söker bröllopsfotograf! Jag har fortfarande några datum lediga bröllopssäsongen 2021 och fotograferar gärna ert bröllop!

First look

Många brudpar väljer att ha sina förberedelser på olika håll på bröllopsdagen. De väljer sedan att föreviga ögonblicket då de ser varandra för första gången under dagen i en så kallad first look. Ofta sker detta precis innan det är dags för porträttfotograferingen om brudparet valt att lägga den före vigseln. Är det så att man inte vill fotograferas innan vigseln brukar man ha sin first look alldeles innan vigseln.

Oavsett när man väljer att se varandra första gången under bröllopsdagen är det ett vackert ögonblick att dokumentera. När jag fotograferar dessa ögonblick låter jag ofta bruden eller brudgummen stå med ryggen emot det håll som deras blivande kommer ifrån och sedan får de inte vända sig mot varandra förrän de kan ta varandra i handen, omfamna varandra eller på annat sätt röra vid varandra.

Planerar du bröllop 2021 eller bröllop 2022? Varmt välkommen att höra av dig om du vill meta mer om hur jag jobbar och vilka dagar jag fortfarande är tillgänglig för bröllopsfotografering! Du når mig enklast via kontaktformuläret här på hemsidan eller via mejl till kontakt@mialewell.se. Och vill du se mer av mitt arbete som bröllopsfotograf får du gärna följa mig på Instagram och Facebook.

Bröllop 2021

Planerar ni att gifta er 2021? Stort grattis till er och hurra för kärleken!

Många av de brudpar jag har kontakt med inför bröllopsåret 2021 väljer att gifta sig precis som de tidigare planerat. Gästerna är inbjudna, bröllopslokalen är bestämd, kläder och smycken är införskaffade och bröllopsfotograf är bokad. Och det är inte bara brudparen som längtar till den stora dagen – jag längtar verkligen också till att bröllopssäsongen drar igång!

Sedan finns det brudpar som väljer att planera ett lite mindre bröllop i dessa tider. Kanske firar de med endast de allra närmaste som gäster. Kanske väljer de att viga sig med bara ett par vittnen som sällskap. Kanske planerar de ett mindre bröllop i trädgården med familjen som inbjudna.

För er som planerar ett lite mindre bröllop har jag, tillsammans med Ellen från https://www.conceptstories.se/, tagit fram ett exklusivt bröllopspaket för er som gifter er i Stockholms län 2021. Paketet inkluderar en och en halv timmas bröllopsfotografering och en brudbukett och en corsageblomma. Ni hittar mer information om paketet här.

Varmt välkomna med er förfrågan om ni önskar boka mig som er bröllopsfotograf! Och självklart erbjuder jag även mina ordinarie bröllopspaket precis som vanligt också. <3

bröllopsfotografering, bröllopsfotograf norrtälje, bröllop 2021

Följ mig gärna
073-983 42 71kontakt@mialewell.se
073-983 42 71kontakt@mialewell.se