Hur många timmar ska vi boka bröllopsfotograf?

Under hur lång tid på bröllopsdagen ni väljer att boka fotograf beror naturligtvis på en rad olika saker. Bland annat handlar det om hur er planering för dagen ser ut och vilken budget ni har.

Jag fotograferar i huvudsak halv- och heldagar och uppskattar självklart att få förtroendet att vara med er större delen av dagen. Det ger mig möjlighet att, genom mina bilder, återberätta dagen på bästa sätt. Att föreviga ögonblick och minnen mellan de kanske mer klassiska och förväntade bilderna. Det blir ingen stress ”att få till bilderna” och fotograferingen blir mer dokumentär och en berättelse om er bröllopsdag och er kärlek.

Mitt mest bokade bröllopspaket är 8 timmars sammanhängande fotografering från förberedelserna till en bit in på middagen. Bilderna berättar då historien om större delen av er bröllopsdag och jag hinner föreviga både er, era gäster, miljöer, detaljer och många vackra och minnesvärda ögonblick i lugn och ro.

Vill du veta mer om vad jag erbjuder för olika paket och vad de innehåller kika gärna här. Och vill du se ett urval bilder från ett heldagsbröllop 8 timmar hittar du det här. <3

8 tips inför er bröllopsplanering

8 tips inför er bröllopsplanering, bröllop 2024, bröllopsfotograf norrtälje

Er bröllopsdag är en av livets vackraste och mest minnesvärda dagar därför delar jag här med mig av 8 tips inför er bröllopsplanering. För att dagen ska bli just sådär magisk som ni drömmer om krävs det en hållbar planering som gör det möjligt för er att njuta av varje stund av er bröllopsdag. Här är några tips ni kan ta med er inför er planering av er bröllopsdag.

1. Sätt en budget

Börja med att sätta en budget och prata igenom vad som är viktigast och mest betydelsefullt för er och ert bröllop. Detta kommer vara en stor hjälp för er fortsatta planering.

2. Välj en plats för förberedelser, vigsel och fest

Var ni väljer att gifta er sätter tonen för er dag. Vill ni ha en romantisk strandceremoni, en traditionell kyrklig vigsel eller kanske en avslappnad trädgårdsfest? Prata om hur ni vill ha det och leta sedan efter lämpliga platser.

3. Boka leverantörer

Populära leverantörer såsom fotograf, florist och cateringföretag bokas ofta upp långt i förväg och bör bokas tidigt i er bröllopsplanering. Så fort platsen är vald, börja leta efter och boka de leverantörer som är viktiga för er.

4. Planera bröllopsdagen

Planera dagen från förberedelserna till festen. Detta inkluderar ceremonin, middagen, dansen och andra speciella ögonblick. Gör gärna ett luftigt schema för att ta höjd för eventuella förseningar och oväntade händelser. Ni vill inte känna stress under er bröllopsdag.

5. Gör en checklista

Skapa en detaljerad checklista med alla uppgifter som måste slutföras fram till bröllopet. Delegera gärna uppgifter till personer du litar på och som kan vara till er hjälp i förberedelserna både innan och under bröllopsdagen.

6. Save the date och bröllopsinbjudan

Bjud in era gäster i god tid innan bröllopet. Gifter ni er under sommaren och semestertider kan det vara bra att skicka ut save the date-kort redan ett år innan in planerar att gifta er för att undvika att ert bröllop krockar med era gästers eventuella resor och semestrar.

7. Förbered er för oväntade händelser

Oavsett hur mycket du planerar, kan oväntade saker hända. Ha en backup-plan för vädret om du har en utomhusvigsel eller fest och se till att någon annan ansvarar för att hantera eventuella överraskningar.

8. Njut av planeringen

Trots all planering är det viktigt att komma ihåg varför ni gör detta – för kärleken. Njut av varje steg på vägen och skapa minnen som kommer att vara med er för resten av livet.

Att planera ett bröllop kan vara utmanande, men med rätt förberedelse och inställning kan det också vara alldeles alldeles underbart. Gör det tillsammans, ta hjälp, ta en sak i taget och njut av varje ögonblick på vägen till er stora dag! Och använd er av mina 8 tips inför er bröllopsplanering.

Vill ni ha fler tips inför planeringen av ert bröllop? Här hittar ni ytterligare ett inlägg om detta.

Och vill ni se mer av det jag gör i mitt jobb som fotograf – följ mig gärna på Instagram och Facebook.

Bröllop på Lidö, Roslagen

När Sofia och Jamie hörde av sig till mig och ville boka bröllopsfotograf till sitt bröllop på Lidö i Roslagen tvekade jag inte en sekund att säga ja. Först och främst för att Sofia och Jamie verkade väldigt väldigt trevliga och dessutom för att de valt att gifta sig på en av de vackraste platser jag vet. För visst är skärgårdsbröllop i Roslagen i september svårslaget? Kika på bilderna i inlägget så förstår du varför. <3

Bröllopsdagen

Sofia och Jamies bröllopsdag startade tidigt med att brudparet gjorde sig i ordning på varsitt håll. De hade båda sällskap av sina brudtärnor och marskalkar. Förberedelser fyllda av längtan, förväntan och nervositet i sin allra vackraste form.

Eftersom brudparet gjort sig iordning på varsitt håll ville de föreviga ögonblicket då de såg varandra första gången på bröllopsdagen i en så kallad first look. Jamie stod och väntade på Sofia med ryggen mot det håll hon kom ifrån och när de tillslut fick se varandra var det mycket känslor. Så fint!

Vigselceremonin hölls nere vid vattnet med havet som bakgrund och med vänner och familj runt vigselplatsen. En bättre inramning till en utomhusvigsel är svårt att få.

Efter vigseln promenerade hela bröllopssällskapet upp till Lidö värdshus där det bjöds på brudskål och mingel. Vi passade även på att fotografera lite gruppbilder med familj och brudfölje innan det var dags att sätta sig till bords för bröllopsmiddag.

Tusen tack för att jag fick förtroendet att vara er bröllopsfotograf – Sofia oh Jamie! Och stort lycka till i livet som gifta!

Boka bröllopsfotograf

Planerar ni bröllop och söker bröllopsfotograf? Varmt välkomna att höra av er till mig om ni tror att jag kan vara er bröllopsfotograf! <3 Här kan ni läsa mer om mina olika bröllopspaket. Och vill ni se fler bröllopsbilder hittar ni det här.

Följ mig gärna i sociala medier Instagram och Facebook.

boka bröllopsfotograf, välja bröllopsfotograf, bröllopsfotograf norrtälje, bröllop 2024

HÖGTIDSFOTOGRAFERING

När S och B firade guldbröllop i juli förra sommaren samlade de hela familjen på Marholmen utanför Norrtälje för att fira den stora dagen tillsammans. De bokade in en högtidsfotografering för att föreviga firandet.

Det var en underbar dag och jag är väldigt tacksam över att jag fick förtroendet att föreviga en stund av firandet och några av alla de fina ögonblick som en sådan här dag bjuder på. Bubblor, dans, skärgård, strålande sol och väldigt mycket kärlek gjorde den här 50-åriga bröllopsdagen komplett.

Ska ni fira bröllopsdag, födelsedag, dop, jubileum eller annan festlighet? Boka en högtidsfotografering!

En högtidsfotografering är ett av mina mest populära paket och ett perfekt sätt att minnas en av livets stora dagar. Under den här typen av fotografering är jag med er under en och en halvtimma. Jag förevigar er i den miljö ni firar i eller som vi kommer överens om. Fotograferingen är till största delen dokumentär, men jag fotograferar även mer uppstyrda porträttbilder i olika konstellationer.

Förberedelser inför fotograferingen

Ni behöver inte förbereda er något speciellt inför fotograferingen utan vi tar det som det kommer och det viktiga är att er dag blir som ni tänkt. Ett tips är däremot att ni tänker över er klädsel. Det är fint om ni till exempel är klädda i samma färgskala och undviker alltför mycket mönster och gälla färger. Dessutom är valet av miljö bra att tänka över. Välj gärna en miljö med gott om naturligt ljus och inte alltför röriga bakgrunder. Utomhus fungerar oftast väldigt bra.

Vad ingår i fotograferingen?

I fotograferingspaketet ingår samtliga, av mig godkända, bilder. Dessa levereras digitalt, högupplösta och redigerade för fri användning. Det brukar bli runt 60 stycken bilder från en sådan här fotografering. I paketet ingår även ett fotoalbum med 15 uppslag och era favoritbilder från fotograferingen.

Läs mer om mitt högtidspaket här. Och tveka inte att höra av er om ni vill veta mer eller om du söker fotograf till ert firande.

fotograf norrtälje, familjefotografering, släktfotografering, guldbröllop, högtidsfotografering

Studentfotografering Norrtälje

Tar du studenten i år?  Eller känner du någon som gör det? Student 2023? Student i Norrtälje? Jag har precis tagit fram ett erbjudande på studentfotografering i Norrtälje. Varmt välkommen att höra av dig till mig här om du vill veta mer om erbjudandet!

Om ni är flera som vill boka studentfotografering tillsammans går det självklart jättebra. Jag fotograferar då både gruppbilder och individuella porträtt. Fotograferingen sker utomhus i Norrtälje.

Jag ser fram emot att höra ifrån dig!

Vill du se mer från mitt arbete som fotograf? Följ mig gärna i sociala medier! Här hittar du mig på Instagram.

studentfotografering Norrtälje, student 2023, studentporträtt, student norrtälje

E-post: kontakt@mialewell.se

 

Telefon: 073-983 42 71