Några tips inför barnfotograferingen

I samband med att många bokar barnfotografering och familjefotografering får jag också en hel del frågor om mina bästa tips inför fotograferingen. Jag delar här några av de tips jag brukar ge och hoppas de ska vara till hjälp och inspiration.

  • Kom i god tid till fotograferingen. Ha gärna en stund på er innan fotograferingen drar igång för att landa lite i miljön, eventuellt byta kläder, borsta hår och torka ansikten.
  • Känn ingen stress att det ska bli bra bilder. Låt barnen styra! Det tar olika lång tid för olika barn att få förtroende för fotografen och om ni vuxna blir stressade av att barnen eventuellt sätter sig på tvären känner barnen av detta. Det blir alltid ett gäng bra bilder, det tar bara lite olika lång tid att få till dem. Jag är van med barn och har mina knep för att få dem att slappna av.
  • Det är helt okej med mutor! Kanske behöver vi ta en paus under fotograferingen för att fylla på med lite energi, kanske behöver barnen ha en målbild vad som stundar efter fotograferingen och kanske behöver de få veta vad ni ska göra med bilderna t ex glädja mor- och farföräldrar, förstora och sätta upp på väggen eller göra ett vackert fotoalbum.
  • Klä er i någonting ni tycker om och ni känner er bekväma i! Undvik alltför gälla färger och matcha gärna era kläder om ni är flera som ska fotograferas samtidigt. Undvik också mycket mönster och stora tryck på era kläder!
  • Ha roligt! Gör saker tillsammans under fotografering – kittlas, busa, gör grimaser, jaga varandra osv. Det blir en mer avslappnad stund om ni inte tänker på hur ni ser ut eller vad ni gör. Ögonblicksbilder är de vackraste bilderna, tycker jag.

Funderar du på att boka en barnfotografering eller en familjefotografering? Varmt välkommen att höra av dig så berättar jag gärna mer! Här kan du läsa lite mer om mina barn- och familjefotograferingspaket.

Tips för er utomhusvigsel

Att ha en utomhusvigsel tycks 2021 vara mer populärt än någonsin och det gläder förstås mig som älskar utomhusvigslar. Vad ska man då tänka på när man planerar en vigsel utomhus? Här har jag samlat några tips ni kan kika på när ni planerar ert bröllop.

  1. Börja med att fundera över var någonstans ni vill ha er vigsel! Har ni en plats som betyder något speciellt för er? Älskar ni havet, skogen eller er trädgård? Eller vill ni ha vigseln på samma ställe där ni ska ha er bröllopsfest? Berätta för era gäster var någonstans vigseln ska vara så de kan anpassa kläder och skor efter det!
  2. Ska ni dekorera er vigselplats på något sätt? Kanske vill ni ha en blomsterbåge som inramning? Eller vill ni tyg hängande i träden kring i vigselplats? eller är bakgrunden i sig så vacker att det inte behövs någon dekoration?
  3. Ordna gärna med förstärkt ljud till er vigselförrättare eller präst så han eller hon hörs under vigseln.
  4. Ska gästerna stå eller sitta under vigseln? Ska ni ha stolar eller bänkar? Hyr ni dem eller bygger ni själva?
  5. Hur skyddar ni er mot regn, blåst eller alltför stark sol under vigseln? Fina paraplyer hjälper mot både regn och sol och är dessutom fint på bild.

Stort lycka till med er bröllopsplanering och varmt välkomna att höra av er om ni söker bröllopsfotograf! Jag har fortfarande några datum lediga bröllopssäsongen 2021 och fotograferar gärna ert bröllop!

First look

Många brudpar väljer att ha sina förberedelser på olika håll på bröllopsdagen. De väljer sedan att föreviga ögonblicket då de ser varandra för första gången under dagen i en så kallad first look. Ofta sker detta precis innan det är dags för porträttfotograferingen om brudparet valt att lägga den före vigseln. Är det så att man inte vill fotograferas innan vigseln brukar man ha sin first look alldeles innan vigseln.

Oavsett när man väljer att se varandra första gången under bröllopsdagen är det ett vackert ögonblick att dokumentera. När jag fotograferar dessa ögonblick låter jag ofta bruden eller brudgummen stå med ryggen emot det håll som deras blivande kommer ifrån och sedan får de inte vända sig mot varandra förrän de kan ta varandra i handen, omfamna varandra eller på annat sätt röra vid varandra.

Planerar du bröllop 2021 eller bröllop 2022? Varmt välkommen att höra av dig om du vill meta mer om hur jag jobbar och vilka dagar jag fortfarande är tillgänglig för bröllopsfotografering! Du når mig enklast via kontaktformuläret här på hemsidan eller via mejl till kontakt@mialewell.se. Och vill du se mer av mitt arbete som bröllopsfotograf får du gärna följa mig på Instagram och Facebook.

Bröllop 2021

Planerar ni att gifta er 2021? Stort grattis till er och hurra för kärleken!

Många av de brudpar jag har kontakt med inför bröllopsåret 2021 väljer att gifta sig precis som de tidigare planerat. Gästerna är inbjudna, bröllopslokalen är bestämd, kläder och smycken är införskaffade och bröllopsfotograf är bokad. Och det är inte bara brudparen som längtar till den stora dagen – jag längtar verkligen också till att bröllopssäsongen drar igång!

Sedan finns det brudpar som väljer att planera ett lite mindre bröllop i dessa tider. Kanske firar de med endast de allra närmaste som gäster. Kanske väljer de att viga sig med bara ett par vittnen som sällskap. Kanske planerar de ett mindre bröllop i trädgården med familjen som inbjudna.

För er som planerar ett lite mindre bröllop har jag, tillsammans med Ellen från https://www.conceptstories.se/, tagit fram ett exklusivt bröllopspaket för er som gifter er i Stockholms län 2021. Paketet inkluderar en och en halv timmas bröllopsfotografering och en brudbukett och en corsageblomma. Ni hittar mer information om paketet här.

Varmt välkomna med er förfrågan om ni önskar boka mig som er bröllopsfotograf! Och självklart erbjuder jag även mina ordinarie bröllopspaket precis som vanligt också. <3

bröllopsfotografering, bröllopsfotograf norrtälje, bröllop 2021

Att välja bröllopsfotograf

bröllopsfotograf stockholm, bröllopsfotograf norrtälje, bröllop 2020

Bröllopsdagen är en av de kanske bästa och vackraste dagarna i livet och många lägger mycket tid och kärlek på att planera den stora dagen. Kläder, ringar, mat, blommor, gästlista, bordsplacering och så vidare. Allt planeras in i minsta detalj, så låt det förevigas på allra bästa sätt! Boka en bröllopsfotograf!

Vad ska ni då tänka på när ni letar bröllopsfotograf? Här kommer mina bästa tips.

Hitta en fotograf som har en stil ni tycker om!

Tycker ni om ljusa bilder i pastellfärger? Tycker ni om spontana bilder med mycket känslor? Tycker ni om detaljbilder från dagen? Fundera över vad just ni vill ha för typ av bilder och på vilket sätt ni vill minnas er bröllopsdag.

Fundera över i vilken omfattning ni önskar fotograferas under bröllopsdagen!

Vill ni ha bilder från morgonens nervösa förberedelser till de första svängarna på dansgolvet? Önskar ni endast porträttbilder eller vill ni att fotografen är med under vigseln också? Tycker ni att en halvdagsfotografering passar bäst för att få de bilder ni önskar? Ni bestämmer själva hur lång tid ni vill ha med er bröllopsfotograf och de allra flesta fotografer har ofta några olika paket att välja mellan.

Kolla vad som ingår i fotograferingen!

Vill ni ha alla bilder digitalt? Tycker ni att det räcker med några förstoringar att ha på väggen? Önskar ni ett album med era favoritbilder från dagen? Olika fotografer levererar olika produkter så var noggranna med att kolla upp vad som verkligen ingår i bröllopspaketet så ni får det som är viktigt för er.

Träffa fotografen åtminstone en gång innan den stora dagen!

Kika på er planering för dagen och era förväntningar och önskemål inför just själva fotograferingen. Många brudpar bokar fotograf under större delen av sin bröllopsdag och det är då givetvis att föredra att ni tycker om att vara tillsammans med den fotograf ni valt.

Planerar ni bröllop 2020 och letar bröllopsfotograf?

Jag hjälper er gärna. Varmt välkomna att kontakta mig, antingen via kontaktformuläret här på sidan eller via kontakt@mialewell.se om ni tror att jag kan vara bröllopsfotografen för er. Jag utgår från Norrtälje och fotograferar många bröllop i området kring Stockholm, men åker gärna även längre för att föreviga ert bröllop.

Vill ni se mer av mitt arbete som bröllopsfotograf? Följ mig gärna i sociala medier: INSTAGRAM och FACEBOOK.

Menu