HÖGTIDSFOTOGRAFERING

När S och B firade guldbröllop i juli förra sommaren samlade de hela familjen på Marholmen utanför Norrtälje för att fira den stora dagen tillsammans. De bokade in en högtidsfotografering för att föreviga firandet.

Det var en underbar dag och jag är väldigt tacksam över att jag fick förtroendet att föreviga en stund av firandet och några av alla de fina ögonblick som en sådan här dag bjuder på. Bubblor, dans, skärgård, strålande sol och väldigt mycket kärlek gjorde den här 50-åriga bröllopsdagen komplett.

Ska ni fira bröllopsdag, födelsedag, dop, jubileum eller annan festlighet? Boka en högtidsfotografering!

En högtidsfotografering är ett av mina mest populära paket och ett perfekt sätt att minnas en av livets stora dagar. Under den här typen av fotografering är jag med er under en och en halvtimma. Jag förevigar er i den miljö ni firar i eller som vi kommer överens om. Fotograferingen är till största delen dokumentär, men jag fotograferar även mer uppstyrda porträttbilder i olika konstellationer.

Förberedelser inför fotograferingen

Ni behöver inte förbereda er något speciellt inför fotograferingen utan vi tar det som det kommer och det viktiga är att er dag blir som ni tänkt. Ett tips är däremot att ni tänker över er klädsel. Det är fint om ni till exempel är klädda i samma färgskala och undviker alltför mycket mönster och gälla färger. Dessutom är valet av miljö bra att tänka över. Välj gärna en miljö med gott om naturligt ljus och inte alltför röriga bakgrunder. Utomhus fungerar oftast väldigt bra.

Vad ingår i fotograferingen?

I fotograferingspaketet ingår samtliga, av mig godkända, bilder. Dessa levereras digitalt, högupplösta och redigerade för fri användning. Det brukar bli runt 60 stycken bilder från en sådan här fotografering. I paketet ingår även ett fotoalbum med 15 uppslag och era favoritbilder från fotograferingen.

Läs mer om mitt högtidspaket här. Och tveka inte att höra av er om ni vill veta mer eller om du söker fotograf till ert firande.

fotograf norrtälje, familjefotografering, släktfotografering, guldbröllop, högtidsfotografering

Studentfotografering Norrtälje

Tar du studenten i år?  Eller känner du någon som gör det? Student 2023? Student i Norrtälje? Jag har precis tagit fram ett erbjudande på studentfotografering i Norrtälje. Varmt välkommen att höra av dig till mig här om du vill veta mer om erbjudandet!

Om ni är flera som vill boka studentfotografering tillsammans går det självklart jättebra. Jag fotograferar då både gruppbilder och individuella porträtt. Fotograferingen sker utomhus i Norrtälje.

Jag ser fram emot att höra ifrån dig!

Vill du se mer från mitt arbete som fotograf? Följ mig gärna i sociala medier! Här hittar du mig på Instagram.

studentfotografering Norrtälje, student 2023, studentporträtt, student norrtälje

Bröllopsförberedelser

Ni som hängt med mig ett tag vet att jag fullkomligt älskar att föreviga förberedelserna på bröllopsdagen. Jag älskar pirret, lugnet, förväntan, längtan och alla andra känslor som ryms under stunden ni gör er i ordning inför livets stora dag. Alla vackra detaljer. Miljön och människorna. Älskar.

Här kommer några tips ni kan tänka på inför fotografering av förberedelserna. Självklart ska det inte vara alltför uppstyrt och ni väljer givetvis själva hur mycket ni vill göra, men att tänka på några av dessa saker gör det enklare för er bröllopsfotograf att ta vackra bilder från era förberedelser.

Valet av miljö.

Om ni har möjlighet – välj en miljö med mycket ljus, något avskalad möblering och lugna färger!

Håll ordning!

Be gärna någon ur brudföljet eller någon annan som är med under förberedelserna att hålla miljön någorlunda undanplockad. Låt till exempel väskor, kläder, påsar, mat och hårprodukter ligga i en bestämd del av rummet för att inte ”vara i vägen” för fotograferingen.

Detaljer.

Ta gärna fram till exempel trycksaker, smycken, blommor och andra detaljer ni vill ha förevigade. Dessa fotograferas med fördel under förberedelserna.

Klädsel.

Be gärna brudföljet vara klädda i sina bröllopskläder då det är dags för er att klä på er brudklänning och kostym. Det ger en fin känsla och ett lugn i bilderna.

Framför allt – berätta för er bröllopsfotograf hur just ni vill ha det! Här kan ni se fler bilder från förberedelser under bröllopsdagen.

FÖRETAGSFOTOGRAFERING

Är det dags för företaget att uppdatera bildbanken? Personalporträtt? Verksamhetsbilder? Varumärkesbilder? Produktbilder? Jag hjälper er gärna med företagsfotografering.

Brandingfotografering

Det som på engelska kallas branding photography och på svenska profilfotografering eller varumärkesfotografering blir allt vanligare. Många företagare har insett värdet i att ha unika bilder från den egna verksamheten som visar företagaren, människorna i verksamheten och det de gör. Bilder att använda på hemsida, i sociala medier, i press eller i trycksaker. En företagsfotografering extra allt, helt enkelt.

Företagsfotografering – så här går det till

När jag gör den här typen av uppdrag avsätter jag runt två timmar för fotografering i företagarens miljö eller på annan plats som går i linje med företagets profil och varumärke. Jag fotograferar sedan ett stort urval bilder på människor, produkter, aktiviteter och annat som är typiskt för företaget och dess verksamhet. Ibland är det fullt fokus på porträtt och ibland är det större fokus på aktivitet och produkter.

Efter fotograferingen får du som företagare eller annan ansvarig på företaget tillgång till ett digitalt urvalsgalleri varifrån ni väljer ut de bilder ni vill beställa. Bilderna levereras sedan digitalt och i ett format som lämpar sig för företagets användning av bilderna och de får användas fritt på obestämd tid. Bra va´?

Investera i en unik bildbank

Varmt välkommen att kontakta mig om du eller ni vill ha hjälp med unika bilder från er verksamhet att skapa er egen bildbank med. Det här kan vara er bästa investering i år. Jag hoppas vi hörs!

Bilderna till den här texten är från en fotografering med Elin som driver ESB Design och ESB Academy.

Fem bröllopstips

Bröllopsdagen är en av livets största dagar och ett av de tillfällen i livet du vill ha det som bäst, vara som vackrast och njuta som mest. Här kommer fem tips som kan göra dagen till en av de finaste och mest minnesvärda i livet.
  1. Förbered det som går att förbereda i god tid innan bröllopsdagen och se till att delegera till människor du litar på! Under själva bröllopsdagen ska du inte behöva tänka på annat än dig själv och din blivande.
  2. Ät mat och drick vatten! Se till att redan innan bröllopsdagen ha bestämt vad ni ska äta och dricka under dagen. Be någon i brudföljet hjälpa till att påminna om att äta och framför allt dricka (vatten) under dagen. Ha med något som är enkelt att få i sig, men som inte riskerar att fläcka ner era kläder.
  3. Låt bröllopsplaneringen vara luftig och undvik stress under bröllopsdagen! Avsätt hellre någon extra kvart här och där i schemat för att ha lite tidsmån för oförutsedda händelser.
  4. Låt era bröllopsgäster vara närvarande och i nuet hela dagen! Ha gärna en så kallad ”unplugged” vigsel där ni rentav säger till gästerna att inte fotografera utan helt och hållet lämna över det till bröllopsfotografen ni anlitat.
  5. Engagera människor ni litar på och som ni vet kan ta ansvar för både logistik och stämning under dagen! Värdpar, toastmaster och toastmadame är värdefulla och viktiga för att bröllopsdagen ska gå som planerat.

Njut av er dag och se till att få så stor del av den som möjligt förevigad. För även om du är där, upplever och är i nuet kommer du upptäcka ögonblick och stunder i bilderna som du inte hade en aning om hände under bröllopsdagen.

Stort lycka till med er bröllopsplanering och varmt välkomna att höra av er till mig om ni önskar boka mig som er bröllopsfotograf!

E-post: kontakt@mialewell.se

 

Telefon: 073-983 42 71