8 tips inför er bröllopsplanering

8 tips inför er bröllopsplanering, bröllop 2024, bröllopsfotograf norrtälje

Er bröllopsdag är en av livets vackraste och mest minnesvärda dagar därför delar jag här med mig av 8 tips inför er bröllopsplanering. För att dagen ska bli just sådär magisk som ni drömmer om krävs det en hållbar planering som gör det möjligt för er att njuta av varje stund av er bröllopsdag. Här är några tips ni kan ta med er inför er planering av er bröllopsdag.

1. Sätt en budget

Börja med att sätta en budget och prata igenom vad som är viktigast och mest betydelsefullt för er och ert bröllop. Detta kommer vara en stor hjälp för er fortsatta planering.

2. Välj en plats för förberedelser, vigsel och fest

Var ni väljer att gifta er sätter tonen för er dag. Vill ni ha en romantisk strandceremoni, en traditionell kyrklig vigsel eller kanske en avslappnad trädgårdsfest? Prata om hur ni vill ha det och leta sedan efter lämpliga platser.

3. Boka leverantörer

Populära leverantörer såsom fotograf, florist och cateringföretag bokas ofta upp långt i förväg och bör bokas tidigt i er bröllopsplanering. Så fort platsen är vald, börja leta efter och boka de leverantörer som är viktiga för er.

4. Planera bröllopsdagen

Planera dagen från förberedelserna till festen. Detta inkluderar ceremonin, middagen, dansen och andra speciella ögonblick. Gör gärna ett luftigt schema för att ta höjd för eventuella förseningar och oväntade händelser. Ni vill inte känna stress under er bröllopsdag.

5. Gör en checklista

Skapa en detaljerad checklista med alla uppgifter som måste slutföras fram till bröllopet. Delegera gärna uppgifter till personer du litar på och som kan vara till er hjälp i förberedelserna både innan och under bröllopsdagen.

6. Save the date och bröllopsinbjudan

Bjud in era gäster i god tid innan bröllopet. Gifter ni er under sommaren och semestertider kan det vara bra att skicka ut save the date-kort redan ett år innan in planerar att gifta er för att undvika att ert bröllop krockar med era gästers eventuella resor och semestrar.

7. Förbered er för oväntade händelser

Oavsett hur mycket du planerar, kan oväntade saker hända. Ha en backup-plan för vädret om du har en utomhusvigsel eller fest och se till att någon annan ansvarar för att hantera eventuella överraskningar.

8. Njut av planeringen

Trots all planering är det viktigt att komma ihåg varför ni gör detta – för kärleken. Njut av varje steg på vägen och skapa minnen som kommer att vara med er för resten av livet.

Att planera ett bröllop kan vara utmanande, men med rätt förberedelse och inställning kan det också vara alldeles alldeles underbart. Gör det tillsammans, ta hjälp, ta en sak i taget och njut av varje ögonblick på vägen till er stora dag! Och använd er av mina 8 tips inför er bröllopsplanering.

Vill ni ha fler tips inför planeringen av ert bröllop? Här hittar ni ytterligare ett inlägg om detta.

Och vill ni se mer av det jag gör i mitt jobb som fotograf – följ mig gärna på Instagram och Facebook.

E-post: kontakt@mialewell.se

 

Telefon: 073-983 42 71