Hur lång tid tar en bröllopsfotografering?

När brudpar frågar mig hur lång tid en bröllopsfotografering tar är det oftast själva porträttfotograferingen de menar. Porträttfotograferingen är den del av dagen då brudparet fotograferas själva. Som bröllopsfotograf fotograferar jag då dels brudparet tillsammans och dels bilder på var och en för sig. Jag fotograferar även detaljer såsom ringar, blommor, frisyrer, smycken och vissa miljöbilder för att föreviga dagen på bästa sätt. När brudpar bokar bröllopsfotografering väljer de sällan att boka endast porträttfotografering utan vill ofta ha en större delen av dagen förevigad.

Under porträttfotograferingen är det även ganska vanligt att man låter brudföljet ansluta en stund för att ta gruppbilder tillsammans med dem. Ofta möter brudparet och bröllopsfotografen upp sina tärnor och marskalkar när det är runt 20 minuter kvar av porträttfotograferingen för att fotograferas tillsammans med dem.

Jag brukar rekommendera att man avsätter runt en och en halv timma för själva porträttfotograferingen. Den tiden är oftast den enda på hela dagen då brudparet har en stund för sig själva (och med fotografen förstås). Det är skönt att slippa stressa och det avspeglar sig såklart i bilderna om det är en lugn och avslappnad stund. Om man avsätter runt en och en halv timma för fotograferingen av brudparet finns det också utrymme för eventuella oförutsedda händelser.

Vanligtvis fotograferar jag halv- och heldagar, från fem till tolv timmar, när det kommer till bröllop och porträttfotograferingen är bara en av alla de stunder på dagen som jag förevigar. Övrig fotograferingstid behöver inte planeras på samma sätt utan den blir när den blir beroende på planeringen för dagen.

Läs gärna mer om de bröllopspaket jag erbjuder här. Och vill du se fler bilder från mitt arbete som bröllopsfotograf (och även barn- och familjefotograf) är du varmt välkommen att följa mig på Instagram eller Facebook. Och tveka inte att höra av dig om du har några funderingar eller vill kolla om just ert bröllopsdatum fortfarande är ledigt! <3

bröllopsfotografering, bröllopsfotograf, bröllop 2022

E-post: kontakt@mialewell.se

 

Telefon: 073-983 42 71